Weer aan de slag!!

Door de voorbereidingen van mijn eindexamen heb ik een tijdje niet geschilderd. Maar nu deze tentoonstelling goed opgang is heb ik ook weer tijd om te schilderen. Dus ben ik aan de slag gegaan met een onaf schilderij waar mijn jongste zoon Thijs model voor heeft gestaan. Het vordert aardig en het was heerlijk om weer met kwasten en olieverf in de weer te zijn.

_DSC5113 (2)Hier zie je een detail van het schilderij. Het belangrijkste deel van het schilderij, het portret! Ik vind het heerlijk om portretten te schilderen, dus het was weer een feestje om hier in mijn atelier mee bezig te zijn.  

het leuke van portret schilderen is dat niet alleen de neus en de ogen op de juiste plek moeten zitten, zodat er een uiterlijke gelijkenis is, maar dat je ook het karakter moet zien te vangen. Hier is dat goed gelukt!

Wilt u ook zo’n portret van uw zelf of een dierbare? Neem dan contact op.

Wilt u mijn werk in het echt zien dan kan dat nog tot 26 juni in Pictura, st Walburgstraat 1 in Groningen. Pictura is geopend van woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 18 juni en zaterdag 25 juni ben ik aanwezig in Pictura. Mijn atelier is op afspraak te bezoeken.

_DSC5058