Ik zie een patroon!

 

De hoofdrol in mijn schilderijen spelen mijn modellen. Maar ik moet bekennen dat deze rol steeds vaker gedeeld wordt met de kledingstukken waarin ze door mij gehuld worden. Al doende raak ik meer en meer geboeid door mooi vallende en kleurrijke patronen. Wie had ooit kunnen bedenken dat ik zo gefascineerd zou kunnen raken door stoffen en materialen en gelukkig zou worden van het schilderen van ingewikkelde en opvallende motieven.

Nu heb ik het geluk dat ik een zuster heb met kasten vol met mooie, leuke en kleurige kledingstukken met prachtige patronen. Deze inspireren mij enorm en gelukkig mag ik regelmatig met armen vol naar mijn atelier vertrekken om deze kleding te mogen gebruiken voor mijn nieuwe werken.

Eerst twijfelde ik heel erg aan mijzelf bij het zien van de vaak zeer ingewikkelde patronen. Zou ik in staat zijn leven in de materialen te krijgen op het doek. Zouden de kleuren mijn modellen niet doen vervagen. Maar niet te lang nadenken, gewoon proberen. Al snel bleek ik er zeer vaardig in te zijn en wat nog belangrijker was, ik genoot met volle teugen van het behoorlijke priegelwerk en de vele uren die in weergeven van deze prachtige stoffen gingen zitten. Ik schilder er met evenveel passie en plezier aan als aan de gezichten van mijn modellen. Ik kan met oneindig geduld en veel liefde de patronen uitbeelden. Ondanks het enorme arbeidsintensieve werk geeft het mij een ongelooflijke voldoening omdat de beloning groot is. Langzaam maar zeker zie je onder de door mij geschilderde kleurrijke stof, het lichaam van het model tevoorschijn komen.

Mijn favoriet? Dat is duidelijk deze jurk. Dit kleurrijke, wijdvallende exemplaar heb ik al vier keer afgebeeld. Je kunt hem prachtig om het model heen draperen. Op deze japon zal ik niet gauw uitgekeken en uitgeschilderd zijn!

De volgende fleurige kledingstukken hangen al klaar om door mij afgebeeld te worden. Nieuwe patronen en motieven lonken mij alweer verleidelijk toe. Ik kan bijna niet wachten om er mee te beginnen en mijn modellen prachtig uit te laten komen in deze fantastische inspirerende stoffen en hun intrigerend patronen.

Dus…..ik zie een patroon in mijn schilderscarriere, u ook?