Cursus

Cursus schilderen, Het kleurrijk model aan de Klassieke Academie voor beeldende kunsten

Jan t/m juni 2019, 15 keer op woensdag van 18.30-21.00 uur

In de 15 lessen zullen we schilderen naar gekleed model. Hierbij gaat de aandacht naar compositie, vorm, kleur, toon en stofuitdrukking. De 15 lessen zullen onderverdeeld worden in 5 blokjes van 3 lessen. In deze 3 aansluitende lessen werken we aan één model en opstelling, zodat er in alle rust gewerkt en onderzocht kan worden. De eerste les zullen we vooral kijken naar de compositie en een monochrome onderschildering maken, waarbij de nadruk ligt op vorm en toon. De twee lessen daarna zullen we de onderschildering in kleur gaan uitwerken. Waarbij we vooral groot blijven kijken de vorm behouden en naast toon ook zullen letten op de warme en koele kleuren. Schilderen gaat om kijken en keuzes maken, wat gebruik je wel en wat niet om een sterk beeld te laten ontstaan.

Locatie: Paradijsvogelstraat 16

voor meer informatie

5 daagse zomeracademie van de klassieke academie van 25 juni t/m 29 juni 2018

Les van meerdere docenten,  een dag zal ik portretschilderen verzorgen. 

10 daagse zomeracademie van de klassieke academie van 2 t/m 13 juli 2018

Les van meerdere docenten, een dag zal ik portret/modelschilderen verzorgen.

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur.
De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Onder leiding van ervaren docenten van de Klassieke Academie word je één, twee of drie weken lang ingewijd in de geheimen van het tekenen en schilderen van model en stadsgezicht. Samen met de docenten zoek je pittoreske plekjes uit om deze met potlood of olieverf vast te leggen. Op andere dagen concentreer je je op model. Bij voortdurend slecht weer bestaan de lessen uit anatomisch modeltekenen en modelschilderen, stilleven, compositie, perspectief en portret. Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. Na afloop, op vrijdagmiddag is er een evaluatie van de resultaten.

Doe je voor de eerste keer mee, dan worden de lessen van de grond af aan opgebouwd en  raden we de 5 daagse variant aan. Heb je ervaring of heb je eerder een Zomeracademie gedaan, dan is de 10-daagse variant voor gevorderden een optie. De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.

Voor meer informatie.

Model/ Portretschilderen

April t/m juni 2018, donderdag van 15.30-18.00 en 18.30-21.00

de basisvaardigheden van het portretschilderen met het Zornpalet.

Voor meer informatie