Over Carolien

Carolien van Olphen (Rotterdam, 1971) studeerde aan de Klassieke Academie van Beeldende Kunst in Groningen.

Carolien heeft een diepe passie voor het schilderen van de mens. De mens boeit en ontroert haar. Met veel liefde en aandacht schildert zij de portretten. Op zoek naar een sprekende gelijkenis, maar ook naar een diepere laag van de geportretteerde. Naast het uitbundige kleurgebruik zoekt zij naar rust in haar schilderijen, zodat er harmonie en een serene uitstraling ontstaat.

Met grote technische vaardigheid schildert Carolien haar werken, voortkomend uit haar persoonlijke talent en haar grote gedrevenheid om zich telkens weer te verbeteren.

Als moeder van 4 kinderen heeft zij een druk en levendig huishouden. Het is een komen en gaan van haar kinderen en hun vrienden. Achter in de tuin, verscholen in het groen, ligt haar atelier. Hier kan zij zich terugtrekken om in alle rust te werken aan haar portretten. Al schilderend haalt zij de bruisende jeugd haar atelier weer binnen. Want juist haar kinderen zijn een grote bron van inspiratie voor haar. Gehuld in kleurrijke kleding, met prachtige patronen, grote kragen of hoge hoeden, staan zij model in haar schilderijen. Hierin komt haar grote passie voor kleur tot uiting. Met veel liefde schildert zij de kleding, in sprekende kleuren. In haar schilderijen zie je de fleurige stof overtuigend om de figuren heen vallen.

Je zou kunnen stellen dat zij alleen maar mooie plaatjes creëert. Maar voorziet zij hiermee juist niet in de sterke behoefte aan schoonheid, geloof in het mooie van de mens? Schilderijen vol hoop, waarin de kijker zijn zorgen tijdelijk kan doen vergeten en verlichten.
Zo voert Carolien de kijker mee in haar eigen kleurrijke wereld.

Naast het autonome werk is een portret in opdracht ook mogelijk. Daarvoor kunt u vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier

Carolien heeft naast haar atelier een kleine exposititieruimte die op afspraak te bezoeken is. Neem contact op via het contactformulier of bel 0624743363 voor het maken van een afspraak.